ДЕСЕТ ПОЛЕЗНИ СЪВЕТА ЗА ОСВЕТЯВАНЕ НА БАНЯТА

Ако мислите да правите промени в банята, за да използвате максимално капацитета й или просто искате да промените декора й, трябва да подберете внимателно осветлението към нея. По-надолу ще ви покажем няколко полезни съвета, за това как да я осветите по-добре.

  1. Изберете практични и подходящи за различни цели лампи, а не само декоративни.
  2. Направете осветлението в банята функционално като комбинирате осветителни тела, които дават обща светлина с такива които дават концентрирана (спотове).
  3. Обърнете внимание, че основното осветление трябва да бъде колкото се може по-близко до натуралната светлина (4000k), тъй като тя най-добре възпроизвежда естествените и истински цветове.
  4. Ако в банята ви влиза естествена светлина, постарайте се тя да е най-много, защото е най-подходяща за гримиране например.
  5. Използвайте равномерна светлина, която не създава сенки, за да можете да осветите зоната около огледалото.
  6. Препоръчваме да използвате неутрална (4000k) или студена светлина (5000k), защото тя има по-добро цветопредаване, ниска консумация и ниско топлоотдаване.
  7. Препоръчваме да монтирате два ключа: един за основното осветление и един за осветлението около огледалото, за да можете по-добре да контролирате светлината за каквато и да било нужда или ситуация.
  8. За предпочитане е да не използвате флуоресцентни пури, тъй като този вид светлина променя цветоусещането.
  9. Предлагаме ви да използвате енергоспеставащи лампи или LED лампи, тъй като консумацията не е толкова висока колкото при крушките с нажежаема жичка. Освен това отдаваната температура е по ниска в сравнение с тази на флуоресцентните пури или халогенните крушки.
  10. Уверете се, че осветителните тела за банята са специално направени за там и отговарят на всички стандарти както и на това да са влагоустойчиви или водоустойчиви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *